Ostrva – Zakintos

Zakintos – Jedno od najlepših grčkih ostrva, naseljeno još u doba neolita. Očaravajuće skrivene uvale sa neverovatnim nijansama plave boje mora, kao i plaže magnetne privlačnosti čine  da se osećate avanturistički i nesputano. Jedna od tih plaža, najpoznatija u Grčkoj, sa izvanrednom plavom bojom mora koja ide do potpune providnosti je Navagio plaža. Dok posmatrate nestvarne prizore ovog Jonskog ostrva, poželećete da ostanete duže od planiranog.

Glavni grad Zakintos sa svojim kulturnim sadržajima je ujedno i administrativni centar. Uživanje u pogledu u nekom od brojnih kafića koji se nalaze duž cele ulice pored mora ili zanimljivom restoranu iznad grada sa dobro odabranim vinom učiniće da se osećate romantično. Najveći Dionysios trg, nazvan je po nacionalnom pesniku moderne Grčke, rođenom na Zakintosu. U ovom delu grada se mogu videti barokni i venecijanski stil gradnje, crkva Sv.Nikole kao i biblioteka i muzej Zakintosa. Sa brda Bohali, gde se nalazi stara venecijanska tvrdjava, pruža se jedinstven pogled ka zalivu Vasilikos i gradu Zante.

TSILIVI

Zanimljivo manje mesto sa jednom od najlepših peščanih plaža, čije čisto more sa postepenim ulaskom u kristalnu vodu privlači porodice sa malom decom. Okružen vinogradima, njegova bezbrižna atmosfera, živa muzika, kafići i taverne, sportovi na vodi kao i izležavanje na plaži čine da Tsilivi bude savršeno mesto i za odmor i za uživanje.

LAGANAS

Centar svih dešavanja, buran i aktivan grad prepun barova, uzbudljivog noćnog života, restorana, taverni i prodavnica suvenira. U Laganasu možete naći prirodne atrakcije, plaže sa tirkiznom bojom mora koja se preliva u plavu i fascinantnu zelenu kao i prelepu prirodu oko samog mesta. Ovaj zaliv (dugačak blizu 9 kilometara ) poznat je po prirodnom parku rezervata morskih kornjača Caretta Caretta. Nedaleko od grada su mala ostrva Pelouzo, Marathonisi i St. Sostis i lokalnim brodićem možete doći do njih, a neizostavne pećine Keri će oduševiti svakoga. Dobar provod je svakako zagarantovan i mlađa populacija rado odlazi na ovo magično ostrvo i u omiljeni grad Laganas. Preuzeto sa argus.rs

Delfini-Laganas            delfini1

Kalofonos-Laganas       kalofonos1

Mavra-Laganas             mavra

Ionian colors-Laganas      ionian

Stratos-Laganas                stratos

Socrates-Laganas             socrates