Segedin

Segedin, Mađarska

već od 1650RSD

Opis destinacije

Segedin je grad u južnoj Mađarskoj na ušću reke Mureš u Tisu. Predstavlja regionalni centar jugoistočnog dela zemlje i glavni grad županije Čongrad. Mađarski naziv za grad je Szeged. Danas je Segedin četvrti po veličini grad u Mađarskoj, važno školsko središte i nezaobilazno turističko odredište. Pravo vreme za kupovinu u Segedinu je Božićni vašar. Božićni vašar se održava svake godine. Ispred katedrale i na trgovima postavljen je veliki broj tezgi sa raznovrsnom ponudom. Dok ste na vašaru obavezno probajte Langoš, gulaš , papriku... Posle svega toga vam ostaje samo da se zasladite i probate Kürtőskalács (kolač koji se najčeće jede u Mađarskoj). Nakon vašarske atmosfere dan možete završiti u tržnom centru Arkad.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
Segedin

TERMIN:11.12.2021.g. (subota)

Cena:1.650 din 

ARANŽMAN OBUHVATA: 
- Prevoz turističkim autobusom ⮚ Vodičku službu 

ARANŽMAN NE OBUHVATA: 
- obavezno međunarodno putno osiguranje DDOR (za putnike do 18 g. 60 din,od 18-70 g. 120 din, preko 70 g. 240 din) – potrebni podaci iz pasoša i plaća se u agenciji 
Polazak iz Sr Mitrovice (parking PSC Pinki) u 04:30h 
Vožnja preko Rume, Novog Sada,graničnog prelaza Horgoš  i Morahaloma sa očekivanim dolaskom u Segedin u  prepodnevnim satima (vreme dolaska uslovljeno dužinom  čekanja na granici.) Po dolasku u Mađarsku organizovana  promena novca. 

U Segedinu razgledanje grada u pratnji vodiča : Sečenji  Trg, Srpska pravoslavna Crkva Sv. Nikole, Zavetna crkva, Zavetni trg, Gradsko pozorište… Slobodno vreme za  BOŽIĆNI VAŠAR i šoping u TC ARKAD. 
U 17:00h polazak iz Segedina, za Morahalom. U 17:30h  polazak iz Morahaloma. Dolazak u Sremsku Mitrovicu u  kasnim vecernjim satima, što je uslovljeno dužinom  zadržavanja na granici.

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama