Temišvar

28.10.2023., Rumunija

već od 2300RSD

Opis destinacije

Kada budete dolazili u Temišvar prvi put, pripremite se da vas ovaj grad potpuno šarmira. Temišvar je grad idealan za šetnje, jer tada u punom sjaju prikazuje svoju prelepu arhitekturu, prirodu, parkove, i svetlucave ulice pod rasvetom. Temišvar je grad koji nosi titulu evropskog grada kulture, jer se ističe ne samo u Rumuniji, već u celoj Evropi. Temišvar često nazivaju „Mali Beč“, a to ime nimalo ne iznenađuje, jer se, zaista, austrijski uticaji osećaju u svim aspektima kulture ovog grada. Grad opisuje austrijska arhitektura, pre svega, i način na koji je grad povezan između raskošnih trgova, kao i pešačka zona u njegovom centru. Austrijski uticaj primećuje se i u domaćoj kuhinji Temišvara, ponudi ukusa koji su prepoznatljivi od Vojvodine pa sve do bečkih dvorova. Bogata istorija Temišvara i njegova velika raznovrsnost čine ovaj grad neodoljivim za turiste. Najvažnije znamenitosti se uglavnom nalaze blizu centra grada, što stvara utisak da je uži centar Temišvara jedan veliki muzej.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
Temišvar
TERMIN: 28.10.2023. subota 

CENA ARANŽMANA: 2.300 din 
  
Cena aranžmana obuhvata:  
- Prevoz turističkim autobusima  
- Razgledanje Temišvara u pratnji licenciranog turističkog vodiča 
- Usluge lic turističkog vodiča tokom putovanja 
- Troškove organizacije i realizacije izleta 

Cena aranžmana ne obuhvata: 
- Međunarodno putničko zdravstveno osiguranje za decu do 18 g 60 dinara, odrasli do 70 g 120 dinara i  za osobe preko 70 g 240 dinara 
- Individialne troškove putnika i 
- Ostale nepomenute usluge. 
Polazak iz Sr.Mitrovice u ranim jutarnjim satima. Vožnja do Temišvara sa usputnim kraćim odmorima uz zadržavanje na graničnom prelazu radi obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u Temišvar najveći i  najznačajniji grad Banata u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada u pratnji vodiča: Trg pobede,  Saborna (rumunska) crkva, Banatska mitropolija, kip vučice koja doji Romula i Rema, Trg slobode, kip  Device Marije i bista Decebala. Odlazak na Trg jedinstva, na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva, Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve.  Poseta srpskoj sabornoj crkvi. Slobodno vreme za individualnu šetnju, obilazak tržnog centra „Lulius mall” i  oko 18h polazak ka Sremskoj Mitrovici. Dolazak u kasnim večernjim časovima.

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama